O proizvodu

EQOair – Cevovodi za komprimovani vazduh

Komprimovani vazduh je važan činilac svake proizvodnje. Može da čini do čak 50% ukupnog utroška energije u industriji, ukoliko se ne koristi racionalno i ne otklone skriveni troškovi.

EQOAIR – RAZVEDITE VAZDUH DO POTROŠAČA NA PRAVI NAČIN

Ukoliko se vazduh razvede pametno do potrošača može da uštedi Vaš novac. Aluminijumski sistem za razvod komprimovanog vazduha EQOair.

Ukoliko posmatramo sisteme komprimovanog vazduha iz ugla energetske efikasnosti, možemo zaključiti da, pored pravilno dimenzionisane opreme i adekvatnog tretmana komprimovanog vazduha, u pneumatskom sistemu jednako važnu ulogu ima pametno i kvalitetno urađen razvod komprimovanog vazduha. Takođe, možemo reći da je veoma važan segment u izradi instalacije komprimovanog vazduha i vreme koje je utrošeno za izradu instalacije. Tu spadaju operacije poput sečenja, obrade, zavarivanja, farbanja, nabavka opreme za visinske radove, razne druge vrste specijalnih alata I slično. Pored navedenog, važan činilac je I novčano ulaganje odnosno cena izrade instalacije. Ovo su sve faktori koji utiču na ukupnu vrednost investicije I izgradnje cevovoda komprimovanog vazduha tj. razvoda vazduha do potrošača.

Cevovod od aluminijuma predstavlja odličnu investiciju jer u industrijskim procesima pravi uštede obezbeđene smanjenim padom pritiska I eliminacijom curenja uz pomoć veznih elemenata koji se savršeno spajaju.

Kada imate dilemu – UVEK BIRAJTE PROFIT NA DUGE STAZE

Razvod komprimovanog vazduha kao važan činilac u pneumatskom sistemu

Prednosti

  • Jednostavna instalacija cevovoda za komprimovani vazduh umetanjem
  • Mali pad pritiska obezbeđuje glatka unutrašnjost cevi
  • EQOair su otporne na koroziju, ulje kao I na kamenac
  • Tanki zidovi cevi za komprimovani pritisak obezbeđuju gotovo maksimalni protok, sa minimalnim padom pritiska
  • Lagane su I vrlo jednostavne za manipulaciju
  • EQOair cevi obezbeđuju jednostavno modifikovanje sistema za komprimovani vazduh
  • Utiču na povećanje ukupne energetske efikasnosti sistema komprimovanog vazduha
  • Odličan odnos uložene investicije i očekivanog benefita

EQOair predstavlja idealno i trajnije rešenje

Odabir materijala
Odabir materijala

Kada birate materijal za izradu instalacije za razvod komprimovanog vazduha, vrlo je važno obratiti pažnju na određena svojstva kao što su:

  • Od čega su izrađene cevi I fiting sa ciljem obezbeđivanja što manjeg pada pritiska
  • Način obezbeđenja konstantne čistoće vazduha sa ciljem izbegavanja pojave korozije, truljenja, deformacije I poroznosti materijala, kao I druga prateća oštećenja usled korišćenja.

Stepen doo u svom asortimanu opreme nudi aluminijumske cevi renomiranog brenda EQOair.

Zašto biramo aluminijum?

Materijal aluminijum je beli metal, lagan je I otporan na vlagu I ulje iz komprimovanog vazduha. Aluminijumske cevi imaju tanke zidove pa je prečnik cevi mnogo veći u odnosu na prečnik unutrašnjosti cevi od plastike ili čelika.

Takođe, zbog svoje strukture unutrašnjost cevi je kroz ceo period eksploatacije glatka I čista kao prvog dana. Protok vazduha je maksimiziran I bez ometanja.

Bez korozije I naslaga

Kod sistema komprimovanog vazduha izostankom korozije, nema ni naslaga na zidovima cevi, a pad pritiska je ubedljivo najminimalniji. Sistemi za razvod komprimovanog vazduha koji su izrađeni od crnih čeličnih ili pocinkovanih cevi, su podložni koroziji I truljenju, taloženju naslaga kamenca I nečistoća. Aluminijumske cevi pri montaži zahtevaju jedino sečenje na meru. Njihovo povezivanje se vrši umetanjem u patentirane komade vrlo jednostavno. U odnosu na crne čelične ili pocinkovane cevi, aluminijumske cevi nose titulu najjednostavnijih za ugradnju. Stoga možemo zaključiti da su aluminijumske cevi za sisteme komprimovanog vazduha idealno rešenje na duge staze.

EQOair efikasne aluminijumske cevi ugrađene su u preko 5000 projekata širom sveta. Njihova ugradnja efektivno je smanjila troškove energije za 25-30% u poređenju sa konvencionalnim sistemima cevovoda.