PROTIVPOŽARNI VENTILI

upvc-stepen

Ventili se u sistemima cevovoda koriste radi kontrole protoka tečnosti. Proizvode se u različitim oblicima i od različitih materijala. Adekvatan izbor ventila veoma je važan kako bi se dobio sistem koji je maksimalno siguran i efikasan, koji ima pristupačnu cenu i koji je dugotrajan.

U složenim sistemima protivpožarne zašite koja štiti živote i imovinu bitno je da pravilno funkcionišu sve komponente. Ventili koji se koriste u sistemima protivpožarne zaštite  nisu izuzetak, NIBCO protivpožarni ventili su UL/FM sertifikovani što vam garantuje kvalitet i pouzdanost.

Underwriters Laboratories Inc. (UL) je nezavisna, neprofitna organizacija za ispitivanje bezbednosti proizvoda i sertifikaciju. Više od jednog veka bavi se testiranjem bezbednosti proizvoda namenjenih javnosti. Svake godine, više od 16 milijardi UL oznaka se primenjuje na proizvode u celom svetu.

Factory Mutual Research Corporation (FMRC) agencija za testiranje osiguravajućih kompanija. Factory Mutual Research radi sa komercijalnim i industrijskim klijentima u cilju rešavanja problema putem jedinstvene interakcije naše tri radne jedinice: Standarda, Istraživanja i Sertifikacije proizvoda (Odobrenja). Rezultati istraživanja postavljaju nove standarde koji poboljšavaju praksu sprečavanja gubitaka i pomažu pri razvoju novih proizvoda. Pored toga, proizvođači koriste usluge nezavisne laboratorije za testiranje Factory Mutual Research kako bi dobili odobrenje kojim se potvrđuje pouzdanost njihovih proizvoda i usluga.

Proizvod sa UL i FM sertifikatom je garantovano vrhunskog kvaliteta i pouzdan.

NIBCO se 1963. godine pojavio na tržištu ventila, preuzimanjem fabrike “SCOTT VALVE” iz Detroita, američka savezna država Mičigen. Ulaskom na tržište ventila NIBCO je u svojoj livnici u Nakodočesu u američkoj saveznoj državi Teksas, počeo proizvodnju zasun ventila, ravnih ventila i nepovratnih ventila.

  1. godine u Blajtvilu, u američkoj saveznoj državi Arkanzas, izgrađena je nova fabrika za proizvodnju zasun ventila, ravnih ventila i nepovratnih ventila od livenog gvožđa.
  2. godine izvršeno je preuzimanje fabrike za proizvodnju kuglastih ventila sa prirubnicom “LUNKENHEIMER (QUARTROL)”.
  3. godine NIBCO preuzima fabriku “THE (TRUELINE)” i počinje proizvodnju kuglastih ventila sa prirubnicom SPLIT BODY (FULE BORE) klase 150 do klase 600.

NIBCO je danas jedan od najvećih svetskih proizvođača ventila a i u svom vlasništvu ima dve livnice i više proizvodnih pogona za proizvodnju svih vrsta ventila. Možete računati na širok asortiman ventila (od  1/4" (6mm) pa sve do 36" (900mm)) koji su dizajnirani da vam olakšaju posao.

Kada kažete NIBCO, možete biti sigurni i tri stvari: kvalitet, kratak rok isporuke i tehničku podršku.

Ventili su napravljeni da obavljaju četiri osnovne funkcije:

  1. Pokretanje i zaustavljanje protoka (izolovanje)
  2. Regulisanje (prigušivanje) protoka
  3. Sprečavanje reverzibilnosti protoka (povratnog toka)
  4. Regulisanje ili oslobađanje pritiska protoka

1. Ventili sa navojnim vretenom

a) Zasun (Šiber)
b) Ravni zaporni ventili /Ugaoni ravni zaporni ventili

2. Ventili sa okretom od četvrt kruga

a) Kuglasti
b) Leptirasti

3. Nepovratni ventili

a) Nepovratna klapna
b) Podižući
c) Sa aktivacijom opruge

4. Način spajanja

a) Navoj
b) Prirubnica

TOP